ERA se dohodla na spolupráci s FIT VUT. Mezi jejími studenty hledá „mladou krev“ pro svůj výzkum

ERA se dohodla na spolupráci s FIT VUT. Mezi jejími studenty hledá „mladou krev“ pro svůj výzkum

Pardubická firma ERA, výrobce systémů pro sledování letového provozu, uzavřela spolupráci s Fakultou informačních technologií Vysokého učení technického v Brně. Smlouvu o budoucí spolupráci v oblasti smluvního výzkumu, vývoje i vzdělávání podepsali děkan FIT VUT Pavel Zemčík a marketingový ředitel ERA Milan Starý v rámci Mezinárodního strojírenského veletrhu 2016, minulý týden na brněnském výstavišti.

Společným cílem obou institucí jsou konkrétní výzkumné a vývojové projekty, ale i výměna informací v oboru civilních a vojenských technologií pro sledování letového provozu. ERA si navíc od spolupráce slibuje možnost získávat pro obor pasivní radiolokace nadějné talenty z řad studentů ještě během studia. Je to součástí dlouhodobé firemní náborové strategie žádoucích expertů, které ERA permanentně hledá. Za poslední dva roky počet jejích zaměstnanců vzrostl o 50 procent.

Spolupráce s FIT VUT zdaleka není první, kterou ERA s vysokoškolskými institucemi navázala. V minulých letech začala úzce kooperovat také s Univerzitou Obrany v Brně, Univerzitou Pardubice, Univerzitou Hradec Králové a s další součástí VUT – Fakultou elektrotechniky a komunikačních technologií.